תנורי ייבוש הם מכשירים אלמנטריים שנדרשים לתפקוד השוטף של מעבדות, מכוני מחקר ומפעלי תעשייה ממגוון תחומים, מביו-רפואה ועד אלקטרוניקה. הם מהווים שותפים פעילים במגוון פרויקטים המערבים סינתזות כימיות, הנדסת חומרים, פיתוח טכנולוגיות רפואיות וגידול תרביות תאים או חיידקים. התנור עצמו מתפקד כתא חימום חזק במיוחד, שמשמש להסרה של לחות, נוזלים וממסים מחומרים או רכיבים שונים. אצלנו תוכלו לבחור את התנור המתאים ביותר לצרכים שלכם מתוך מנעד רחב של מוצרים מתקדמים.
מה ההבדל בין תנור ביתי לתנור מעבדה?
בשונה מתנור מטבח שמיועד לאפייה, צלייה והכנת מאכלים, התנור המעבדתי משרת מטרות מקצועיות של מחקר ופיתוח ועונה על צרכים תעשייתיים. לשם כך, התנור נדרש לשמר בעקביות תנאים מדויקים של טמפרטורה ולחות ולהבטיח פיזור אחיד של החום ברחבי תא העבודה. תנור המעבדה מוכרח להיות עמיד יותר, בטיחותי יותר ומדויק יותר. במקרים רבים הוא יידרש להגיע לטמפרטורות קיצוניות במיוחד ולעמוד לאורך זמן בפני חומרים ריאקטיביים, נוסף על תכונות מיוחדות שיש בהן צורך לפעילות השוטפת של המעבדה או המפעל.
למי יש צורך בתנורים מהסוג הזה?
תנור הייבוש נחוץ לפעילותם התקינה של מתחמים העוסקים בענפי מחקר או תעשייה מגוונים. במכוני מחקר ביולוגי הוא ישמש לביצוע סטריליזציה של כלים – במיוחד ציוד מזכוכית – כדי לשלול אפשרות של התרבות חיידקים או פטריות על גבי מצע לח. במעבדות כימיות הוא יידרש לייבוש דגימות באופן מוחלט לפני אנליזה, כדי ששאריות מים או ממסים אורגניים לא ישבשו את תוצאות הבדיקות. במפעלי ייצור הוא יתרום לבחינת העמידות של רכיבים שונים בטמפרטורות קיצוניות וגם יסייע בייבוש פולימרים וחומרי הדבקה לקראת הרכבה או הרצת בדיקות איכות. בתעשיית האלקטרוניקה הוא יפחית את הסיכוי של גרימת נזק למעגלים חשמליים רגישים בעקבות חדירה של טיפות נוזל או אדי מים וייטול חלק במיזוגם של רכיבים אלקטרוניים.
פיתוחים טכנולוגיים המוטמעים בתנור מעבדה
התנורים שלנו מבוססים על מערכת להזרמת אוויר שמורכבת ממפוח ומצינור שמותאמים לפיזור אחיד של הטמפרטורה ברחבי החלל הפנימי. הטמפרטורה המקסימלית שהם מאפשרים נעה בין 250 ל-300 מעלות צלזיוס. במידת הצורך, חלק מהדגמים כוללים מערכת לשחרור לחצים כדי למנוע נזק לדגימות או למוצרים ולצמצם סיכון לפגיעה בתנור או במפעיל. יכולת התזמון של התנור מציעה טווח של 0-9999 דקות. הדפנות עצמן עשויות פלדה חזקה והתא הפנימי מתוכנן במיוחד נגד קורוזיה. מוצרים מסוימים יכללו פיצ'ר שימושי של מערכת אזעקה להתרעה על חריגה מטווח טמפרטורה.
מה כדאי לקחת בחשבון לפני רכישה של תנור מעבדתי?
מעל הכל יש לבחון את הצרכים המקצועיים שרלוונטיים לסוג הפעילות המתבצעת במכון המחקר או במפעל התעשייתי, כדי שהדגם שייבחר יענה על הדרישות באופן אופטימאלי. כדי להתאים את המוצר לחלל העבודה, ניתן לבחור בין תנורים קטני ממדים שמוצבים על גבי שולחנות עבודה ובין תנורים אנכיים שעומדים ישירות על הרצפה. כדאי לשים לב להיבטים שונים של המפרט הטכני: עבור תנורים שולחניים, צריכת החשמל נעה בין 500 ל-1000 וואט, המשקל עומד על 40-60 קילוגרם והקיבולת המקסימלית היא סביב 225 ליטרים. עבור התנורים האנכיים, צריכת החשמל נעה בין 1 ל-6 קילו-וואט, המשקל עומד על 70-250 קילוגרם והקיבולת המקסימלית היא סביב 1000 ליטרים. רצוי לשקלל גם את קיומו או היעדרו של חלון צפייה, את מספר המדפים הפנימיים, את מידות הפנים ומידות החוץ – שעשוי להיות ביניהן הבדל משמעותי בגלל מסת הדפנות – ואף את צבע התנור.